Wanneer speel je discgolf?

Disc golf kan in principe altijd gespeeld worden, er zijn geen tijden of dagen aangebonden op openbare courses. Mocht je willen spelen op een betaalde course dan zitten hier vaak wel tijden aan vast, dit is omdat de baan dan niet vrij toegankelijk is.

De meeste spelers spelen het alleen tijdens de betere weeromstandigheden. Dit zijn de zogenaamde Mooiweer spelers. Je hebt ook fanatieke of actieve spelers die zelfs tijdens regen, wind, storm, sneeuw en zelfs na het ondergaan van de zon spelen. 

Er zijn tegenwoordig ook discs verkrijgbaar in een zogeheten Glow versie, wat inhoudt dat als je de disc een tijd onder het licht houdt, deze vanzelf gaat gloeien als het donker is. Zo kan de speler de disc ook terwijl het donker is de disc volgen en zien waar deze landt. Wat ook een optie is om tijdens de donkere uren disc golf te spelen is om er een led lampje aan te plakken of een stuk glow in the dark tape. 

Over het algemeen worden de meeste wedstrijden en/of toernooien gehouden tussen zonsopkomst en zonsondergang zodat de spelers de disc kunnen zien. 

Het advies is om de app van Udisc te downloaden. In deze app kan je vaak vinden of er beperkingen of restricties zijn aan de course die je wilt spelen.