Waarom disc golf spelen?

Een van de redenen om disc golf te (gaan) spelen is dat het geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geaardheid of religie. Dit maakt de sport heel toegankelijk. Omdat de aanschaf van een disc niet heel duur hoeft te zijn kan je de sport al oefenen/spelen met de aanschaf van een of meerdere discs. Uiteraard kan je het zo duur maken zoals jezelf wilt door de aanschaf van bijvoorbeeld meer discs, een tas, kleding en of accessoires. Tevens zijn de meeste disc golf courses gratis en openbaar en hoef je niet lid van een club of vereniging te zijn om te spelen.
Mocht je willen deelnemen aan toernooien dan wordt er vaak verwacht dat je wel een lidmaatschap hebt bij een vereniging, let op dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wil je een officiële PDGA-rating, hiermee kan je aantonen in welke divisie je kan meespelen, dan moet je wel lid zijn van de PDGA.

Een andere reden om disc golf te spelen is dat je lekker buiten bezig bent, jezelf moet uitdagen, concentreren en heel veel techniek tegelijkertijd moet uitoefenen om die ene disc te gooien zoals jij van tevoren hoopt dat de disc ook vliegt.