Blog 1: Mijn discgolf/blog avontuur

Hoe mijn discgolf avontuur begon?

Via een spelletje op de telefoon kwam ik in contact met Joep, hij vertelde dat hij in Zoetermeer discgolf speelt. Ik wist waar het gespeeld werd en ik had een idee wat de bedoeling van het spel is. Ik heb wel eens gegolfd en dacht één en één is twee. We spraken af op 21 juni 2022  op de discgolf course gelegen aan het van Tuyllpark te Zoetermeer.

Joep leerde mij zo goed als hij kon de basis principes van het spelletje. In eerste instantie dacht ik, hoe moeilijk kan het zijn om een disc te gooien? Nou daar kwam ik snel op terug. Dit vergt toch meer dan je in eerste instantie zou verwachten. De techniek die hierbij komt kijken is moeilijker dan ik dacht.

Nadat ik voor mijn gevoel de basis onder de knie had, wat later in de praktijk bleek van niet, hebben we een eerste ronde gelopen. Dit was de witte lay-out van de course in Zoetermeer. Ik kreeg een setje te leen van Joep en ik ben samen met hem, zijn vriendin en broer een ronde gaan lopen. Vanaf dat moment is het vlammetje aangewakkerd wat op de dag van vandaag nog steeds brand. Misschien wel heviger dan toen. We liepen meteen 18 holes en dat is best pittig als je niet weet hoe het allemaal precies gaat. Ik leerde tijdens deze ronde de basis principes van het spel, de regels en de techniek.

Ik liep op voor mij historisch voetbalgrond, waar ik 32 jaar geleden verliefd ben geworden op het andere spel wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds volg, namelijk voetbal. Het was gek om te zien hoe de velden er nu bij lagen terwijl ik hier glorieuze momenten voor mijn gevoel beleefd heb. Desondanks heb ik een heerlijke ronde gelopen en ging met een score van +12 van de baan af, wat volgens Joep een goeie score was voor iemand die het nog niet eerder had gedaan. Zo trots als een pauw kwam ik thuis en vertelde aan mijn vrouw hoe gaaf, leuk, uitdagend maar soms ook heel vervelend het spel kan zijn. 

Sinds deze dag ben ik bijna wekelijks op de course te vinden en als er een week is dat ik niet op de course te vinden ben, dan probeer ik in mijn tuin of op een grasveld in de buurt mijn techniek te blijven ontwikkelen. Een oud leidinggevende van mij zij ooit eens; stilstand is achteruitgang. Nou dat blijkt wel want als ik een week geen disc heb aangeraakt is het toch weer even wennen. 

Dit is mijn eerste blog en ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Mocht je vragen of opmerkingen hebben stuur deze gerust naar info@discgolfsport.nl

Sportieve groet,

Vincent
Eigenaar van https://discgolfsport.nl

PS. Joep is een gefingeerde naam, de "echte Joep" weet over wie ik het heb ;-)

Terug naar blog

Reactie plaatsen